N4Y9Ss3KalZ4XFNRE5W9OaJLJCQ

Nisan 06, 2015

Gri Renk Dekorasyon Önerileri - 2


15 yılı aşkın bir süredir profesyonel olarak yaptığım iş tecrübemi, gördüklerimi, beğendiklerimi son 3 yıldır bloğumda paylaşmaya çalışıyorum. Şu ana kadar yazdığım bir çok konu hakkında gerek burada gerekse e-mail ile çok soru alıyorum. 2013 yılında yazmış olduğum Gri Renk Dekorasyon Önerileri başlıklı yazım en fazla soru alan konulardan biri ve hala yanıtlanmayı bekleyen çok sayıda e-mail var. En kısa sürede geri dönüş yapacağım hepinize, anlayışınız için teşekkür ederim.

Bu arada genel bir paylaşım daha yaparak Gri severlere ufak ipuçları ve tüyolar vermek istedim. Dilerim size yardımcı olur. 


Gri renk nötr bir renk olması nedeniyle, çok sayıda renkle birlikte kullanılabilen, bazen çok neşeli ve eğlenceli, bazen çok asil, bazen de sofistike bir izlenim bırakır. Onu hangi şekilde yaşamak istediğiniz, beraberinde kullanacağınız renk ve materyal seçiminize bağlıdır aslında. 

Thepapermulbery
Gelen sorular yoğunlukla hangi renkle birlikte kombin edilmesi gerektiği yönünde. Burada fikir verebilecek renk paletlerini bulabilirsiniz. Daha çok nötr renklerden oluşan bir stiliniz varsa ve fazla renk kullanmak istemezseniz gri tonları, krem ve bejleri bir arada tercih edebilirsiniz. 

Moderndecorho
Vitaverandan-anna
Honeycomcreativeco
Turkuaz, hardal, sarı, mint ve mercan renkleri; gri tonlarıyla bahar tadında bir stil yaratmanıza yardımcı olur. Cıvıl cıvıl, iç açıcı ve ferah bir mekan yaratmak isterseniz bu renklere ağırlık verebilirsiniz. 

Mekanda belirli bir porsiyonda kullanacağınız bu canlı renkler, sezona ve trendlere göre değişim gösterebilir kolaylıkla. Dekoratif objelerde, minik mobilyalarda, yastık ve örtülerde kullanabilir, zamanı geçtiğinde veya sıkıldığınızda farklı bir renkle, fazla masrafa girmeden değiştirebilirsiniz. 

Caitlinwilson.com

Nordstorm

BHG.com


Yine cıvıl cıvıl baharlık bir renk paleti. Gri tonlarla pembe, beyaz, uçuk mavi ve saks mavisi. Hem bahar hem yaz dönemleri için oldukça iç açıcı ve ferahlatıcı bir etki bırakır.

İkat desenler, zigzaglar, floral desenler, kaz ayağı gibi bir çok farklı deseni hem bu renklerde hem de diğer renk paletlerindeki hardal, mint,sarı, turkuaz, yeşil, mercan tonlarında rahatlıkla kullanabilirsiniz. 
Caitlinwilsontextile.com
Nordstorm


Houzz.com

Houzz.com
Yine çok sofistike bir renk paleti. Öne çıkabilecek, bütünden kopan bir parçaya yer verilmemiş, her şey birbiriyle mükemmel bir uyum içinde. 

Bir çoğumuz için fazla sade gelebilir bu dekorasyon. Orada bir yerlerde bir rengi patlatmak, dikkati oraya çekmek isteyebiliriz. Bunu hardal veya sarı tonlarında, veya mercan renkleri ile yapmak mümkündür bu görsel için.   

En çok sorulan soruların başında geliyor halı ve perde. Çünkü hep en son karar verilen objelerdir ve buna rağmen oldukça da önemli ve dikkat çekicidir. Harika olduğunu düşündüğünüz dekorasyonunuz, yanlış halı ve perde seçimleri ile bir anda çok farklı bir noktaya gelebilir. 

Halı ve perde seçiminde dikkat edilmesi gereken en önemli noktaların başında model gelir. Çok modern tarzda döşediğimiz evimiz için sırf moda diye duvardan duvara uzanan, ağır kumaşlardan yapılmış kalın perdeler, kat kat pilili tüller tüm o severek döşediğiniz evinizi bir anda sıkıcı bir mekana çevirebilir. Klasik tarz mobilyalarınız yoksa bu tür perde seçimlerinden biraz uzak durmanızı tavsiye ederim. 

Gri tonlarında dekore edilmiş evler için daha hafif fon perdeler, ince tüller şık duracaktır. Perde renginiz koltuklarınızla aynı renk paletinde olabilir, daha açık veya koyu renklerde. Dekoratif yastıklarınıza yakın tonlar seçebilirsiniz eğer minik bir kaç camda kullanacaksanız.   


Halı seçiminde ise genelde geometrik desenler, düz desenler, patchworkler, kilimler şık duruyor. Kışın ise uzun türlü shaggy halıları tercih edebilirsiniz. 



Gri renk kırmızı ile de harika durur ki en çok sevdiğim renktir. Zaman zaman gönlüm minte, fuşyaya ve sarıya kayar kabul ediyorum, ama kırmızı vazgeçilmezimdir :)

Gri renk ile ilgili paylaşılacak çok şey var. İsterseniz devamını haftaya bırakalım, yine sizi burada beklerim. 



Hayatınızdan renkler eksik olmasın.

4 yorum :

  1. Bayıldım :) Çok güzel görseller bunlar :) Ben de griyi ve tonlarını çok severim, en çok da kıyafetlerimde :)
    Teşekkürler Sevgili Juliette ;)

    YanıtlaSil
  2. çok severim bu tarzı hele bu renkle beraber :)
    bebek odamız için evin oturma bölümüne de gri tonlu beyaz laminat döşettik gel gör ki eşyalarla uymadı çıldırmak üzereyim :( önce halıyı kaldırdım ortadan şimdilik şu imitasyon tüylü şeyler var ya adını hatırlayamadım (post olabilir) onu koydum, L takımı koltuğun rengi de sütlü kahve gibi onlara en kısa sürede bir beyaz örtü yada kılıf yaptırmak istiyorum ne yapacağımı şaşırdım çok moralim bozuk :(( ama bebiş odam çok güzel oldu :))

    YanıtlaSil
  3. Griyi pek sevmem, bulutlu havayı hatırlatıyor bana. Ama dekorasyonda, ufak detaylarda hoş olabiliyor.
    Derlemedeki görseller şahane, emeğine sağlık.

    YanıtlaSil
  4. Merhabalar, yeni eve taşınıcam. Dekorasyon konusunda başarısızım. Koyu gri spor görünümlü koltuk takımım var. krem rengi halı almayı düşünüyorum. wenge rengi yemek masam var. odada biraz renk olsun istiyorum. Fon perdelerimi ne renk yapsam. Bu arada tavan biraz alçak. Duvarlar açık renk. Sıfır bir ev olduğundan marshallın antik serisinden açık bir renge boyamışlar. Şık bir salon olsun istiyorum.

    YanıtlaSil

Bunlar da İlginizi Çekebilir