N4Y9Ss3KalZ4XFNRE5W9OaJLJCQ

Kasım 25, 2013

Şömine Keyfi

İstanbul'da kış iyiden iyiye yüzünü göstermeye başlamışken, şömineler, sobalar, kaloriferler de bu soğuk günlere eşlik etmeye başladılar. Özellikle karlı ve yağmurlu günlerde en çok keyif aldığım şey; şömine karşısında sıcacık kahvemi yudumlarken yaşadığım anlar oluyor kış döneminde. 

fireplace decoration


Genelde evin salon veya oturma odasında görmeye alışkın olduğumuz şömineyi, eviniz müsait olduğu takdirde mutfakta, yatak odasında ve hatta banyoda bile kullanabilirsiniz. Hem görsel anlamda hem de fiziksel olarak soğuk kış günlerinde ortama verdiği ısı kadar içinizi de ısıttığına tanık olacaksınız.

şömine modelleri

bacasız şömine

banyo şöminesi


taş şömine

Taş şöminenin yerini hiç bir şey tutmaz elbet. Yine de, baca problemi bulunan ortamlar için son yıllarda geliştirilen bacasız ve kokusuz şömineler de görsel anlamda oldukça etkileyici olabiliyor. Özel yakıtıyla kullanılan bacasız şömineler  ortamda herhangi bir koku yaratmaması, ve temiz kullanımı ile dikkat çekiyor.

soba modelleri

bacasız şömine

bacasız şömine modelleri

şömine modelleri
Tasarım harikası olarak gördüğüm bu şömineler de özellikle modern mekanlar için oldukça konforlu ve şık kullanımlar sunuyor.  
şömine modelleri
Ave Design
Sıcacık, keyif dolu bir kış sezonunuz olsun...

Konu ile ilgili diğer yazılarımı okumak için :

14 yorum :

  1. Şömine fikri hep ruhen sıcaklık vermiştir...Salaş olanları özellikle, çok modernize olmadan. Hani Heide'nin dağ evinde vardı ya ! öyle...Sevgilerimle..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Heide'nin o dağ evi ve süt kovaları çıkar mı hiç aklından insanın:) Şömine rüstik ve country tarza daha çok yakışıyor evet. dedemin kır evinde kendi elleriyle yaptığı o şöminenin ne sıcaklığını ne de güzelliğini hiç bir yerde bulamamışımdır mesela yıllardır. keyif dolu sıcacık bir gün dilerim Sevgili Petek...

      Sil
  2. Modern alanlarda şömine fikri bana çok sıcak gelmiyor doğrusu. Petek'in dediği gibi daha sıcak mekanlarda içimi ısıtıyor sanki. Ahşap ve taş dokuyla daha bir bağdaştırıyorum...Hele bir de kahvem elimdeyse, değme keyfime:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Modern tasarımlarda hatlarından kaynaklanan bir soğukluk oluyor elbet. aynen country ve modern mobilya arasındaki fark gibi. diğer taraftan ateş her yerde güzeldir diyen ve ahşap veya taş şömine yapmak için yeri müsait olmayanlar için alternatif olabilir belki.
      o kahve ve ateşin bütünleştiği an işte tam da benim anlarım :)) kahve kokusunda keyif dolu bir gün dilerim...

      Sil
  3. Yanıtlar
    1. harika, sıcacık bir esinti vermekti zaten amacım :) sevgilerimle...

      Sil
  4. Şöminenin yanında da özel birisi,sıcak şarap ekose desenli battaniye ve biraz da mum lazımmm...
    Şimdi ;kış demek romantizm demektirr.Soğuk hava ise yakınlaşmak için bir faktör.:))
    Juliette , hayal dünyamı canlandırdın.Bugünler de ,sende de güzel gelişmeler olabilir mi?;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok güzel tanımlamışsın kış mevsimini içim açıldı :) Romantizm sezonunu hep birlikte açmış bulunuyoruz. herkesin yanında güzel anlar yaşayabileceği bir hayat ışığı olmasını diliyorum o halde :)
      Sevgili Bahçeperim ben şu aralar işlerle boğuşmaktan romantizme pek zaman ayıramasam da ruhumda var benim. anlık gelişebiliyor çoğu zaman ;) benimle ilgili haberlere biraz daha vakit var. bombalar şu ara doldurulma aşamasında :)))

      Sil
  5. Ben pek sevmesem de (görüntüyü yani, yoksa yanan ocak çok hoştur) evim de var juliette. Yerini beğenmiyorum, dekore etme açısından. Bir gün sana fotolar yollayıp akıl danışacağım inşlallah.
    Burada 2. Resimi beğendim. 6. Resimde çok huzur buldum. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. harikaaa, hemen gönderin güzelce dekore edelim yılbaşı gelmeden :))) sevgilerimle...

      Sil
  6. :)) yine de hoş görünmesini istediğim fotolar yollamyı isteyeceğim için, bir süre sonra yollayabilirim sanırım. :)
    Ama kendi yaptığım avizelerin ve boyayıp kapladığım kayınvalidemin gelinlik koltuklarının fotolarını yollayayım hemen ben size. Ne dersiniz? :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Elbette olur Kedili Teyze, sizi mutlu edecek bir öneri yapabilirsem çok memnun olurum :)) sevgilerimle...

      Sil

Bunlar da İlginizi Çekebilir