N4Y9Ss3KalZ4XFNRE5W9OaJLJCQ

Kasım 29, 2013

Modern Klasik Dekorasyon

Ev dekorasyonumuzu yaparken bazen tek stile bağlı kalmak yerine, beğendiğimiz mobilya ve eşyaları aynı mekan içinde uyumlamayı tercih edebiliriz. Klasik tarzda seçtiğimiz koltuklarımızla modern bir yemek masası kullanmayı isteyebilir, ya da aile yadigarı konsolumuzu modern tarzda döşemek istediğimiz salonumuzun baş köşesine yerleştirebiliriz. 

modern klasik salon dekorasyonu

Modern Klasik tasarımlar daha çok ağır klasik mobilyalarla yaşam alanını boğmak istemeyen, ama modernizmin doğasında yatan düz hatlı eşyaların da etkisini kırmak isteyen kişiler için ideal bir seçim olabilir. HGTV Designerlarından Candice Olson modern ve klasik tasarımları etkin bir şekilde harmanlayabilen tasarımcılardan birisi. Paylaştığım görsellerin tamamı Candice Olson tasarımlarıdır.

modern oturma gurupları

klasik oturma odası

Klasik ve modern eşyaları bir arada kullanmak istediğinizde, öncelikle mekanın genel görüntüsüne dikkat edilmelidir. Duvar renkleriyle mobilyaların renk uyumları, koltuk ve sandalye döşemelerindeki kumaş dokuları, perdeler, kullanılan aksesuarlar... her bir obje bütünün bir parçası olduğunu hissettirebilmeli ilk bakışta. Ne bir fazla ne bir eksik olmalıdır. 

modern salon mobilyaları

klasik mobilya çeşitleri

modern klasik oturma odası

Yaşam alanlarınıza mobilya seçerken, özellikle country veya klasik tarz eşyalar kullanmak istediğinizde , mekanın genişliğini göz önüne almakta fayda var. Küçük mekanları dekore edeceğinizde, bu tarz mobilyaların ferah alanlarda daha iyi kendini gösteriğini unutmamak gerek. Bu nedenle ortamı fazla boğmadan, ihtiyaçlarınız doğrultusunda eşya seçmeniz oldukça önem arz eder. 
   
modern oturma odası

modern mobilya

modern mobilya modelleri

modern mobilya

klasik mobilya modelleri

modern classic decorating

modern mobilya modelleri

Sizin tarzınız hangisi? Stilinize göre mi mobilya seçiyorsunuz, yoksa beğendiğiniz eşyaları tarzı ne olursa olsun alır mısınız?

6 yorum :

  1. Beğendiğim eşyaları alırım.Yine de sanırım tam bu anlattığın gibi bir tarzım var.:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben sanki yazılarından da biraz bunu hissediyorum :))

      Sil
  2. Çok güzeller. Özellikle 11. hem düzeni hem ferahlığı Tabi bunlar için büyük odalar lazım malesef ki yeni yapılan binalarda odalar hep küçücük

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Tuğçe kesinlikle haklısın daha fazla daire ve ev satışı için maalesef küçücük odalara sığdırıyorlar insanları :)))
      Yine de yaşanılan mekanları olduğundan daha büyük göstermek için bazı tüyolarımız var. Bunlarla ilgili sık sık yayın yapıyorum.
      Sevgilerimle...

      Sil
  3. İnsanın zevkleri zamanla değişebiliyor . Önceki evimiz moderne bir apartman dairesiydi ,şimdi bahçeli kısmen country bir evde oturuyoruz. Her iki evi de isteyerek satın almıştık ve evi dekore ederken evin havasına bağlı kalmıştık. Şimdi iki evi birleştirince vazgeçemediğimiz eşyaları sakladık,diğerlerini bağışladık. Sonuçta evimiz biraz eclectik oldu galiba...
    Sevgiler,mutlu hafta sonları!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Colette zevklerin zamanla değiştiği fikrine kesinlikle katılıyorum. Bunun kullanım kolaylığı ve rahatlığıyla da ciddi ilişkisi olduğunu düşünüyorum.
      Eclectic hem en etkileyici hem de uygulaması oldukça zor olan stillerden biri. Senin gibi ehil ellerden çıktığında görüntünün muhteşem olacağından eminim.
      Mutlu haftasonları diliyorum. Sevgilerimle...

      Sil

Bunlar da İlginizi Çekebilir