N4Y9Ss3KalZ4XFNRE5W9OaJLJCQ

Kasım 08, 2013

Çocuk Odası Duvar Kağıdı Seçerken Dikkat!

Bebek ve Çocuk odalarında duvar renk ve desenleri, evin diğer bölümlerinde olduğu gibi, oldukça önemli bir konu. Seçimin görsel güzelliğinden ziyade dikkat edilmesi gereken en önemli konu ise, boya veya duvar kağıdının ne kadar sağlıklı olup olmadığı. 

Bebek ve çocuk odaları için rengarenk, desen desen duvar kağıtları mevcut. Çiçekli desenler, hayvan figürleri, çizgi film karakterleri... Çocuğunuzun ilgisini çekebilecek, odasını keyifle kullanmasını sağlayacak tarzda duvar kağıdı seçerken kağıt kalitesine ve üretici firma etiketine mutlaka dikkat edin. 
duvar kağıdı

Renk ve Desen Seçimi:
Yeni doğacak bebeğiniz veya çocuğunuzun odası için tüm mobilyalara ve eşyalara karar verdiniz. Kullanılacak eşyaların renkleri, stilleri belirlendikten sonra sıra duvar kağıdı seçimine geliyor. İsteğinize göre veya çocuğunuzun ilgi alanlarını göz önüne alarak farklı tarzda kağıt seçebilirsiniz. Eğer soft bir ortam yaratmak istiyorsanız açık tonlarda pembe, mavi, sarı veya yeşil renk tabanlı küçük desenli kağıtları tercih edebilirsiniz. Yine beyaz renk üzerine açık renk desenli kağıtlar da odanızda istediğiniz softluğu yaratmanıza yardımcı olacaktır. 

zürafalı duvar kağıdı

Canlı ve hareketli bir alan yaratmak istiyorsanız, daha belirgin tonlarda hayvan figürlü veya çizgi film karakterli duvar kağıtları doğru seçim olabilir. 

çocuk odası duvar kağıdı

çocuk odası duvar kağıdı

Renk ve desen seçerken ayrıca odanın büyüklüğü ve ne düzeyde gün ışığı aldığı da göz önünde bulundurulmalıdır. Çok küçük ve karanlık odalara uygulanacak iri ve koyu renk duvar kağıtları çocuğunuz için yorucu olabilir. 

Uygulanacak Duvar Seçimi:
Özellikle iri desenli duvar kağıtlarının tüm duvarlara uygulanması önerilmiyor. Yatak başı bu tarz desenler için en uygun alanlardan biri. Diğer taraftan, duvarın bir tanesine uygulamak istediğiniz duvar kağıdını uygulayıp diğerlerini boş bırakabilir veya çizgili ve küçük desenli duvar kağıdı ile kombin yapabilirsiniz. 

desenli duvar

çocuk odası duvar kağıdı

bebek odası duvar kağıdı
  
Seçtiğiniz Duvar Kağıdı Ne Kadar Sağlıklı?
İşte duvar kağıdı seçiminde en önemli konu! Çocuğunuzun odası için harika bir duvar kağıdı seçtiniz. Eşyalarla uyumu, görselliği, dokusu, renkleri her şeyiyle tam hayal ettiğiniz gibi. Peki sizce bu yeterli mi?

Bir çok alanda olduğu gibi duvar kağıdı alternatifleri de sayılamayacak kadar çok. Öncelikle fiyat kısmını çöpe atarak işe başlayalım. Rulosu 2 TL'den başlayıp 200-250 TL'ye kadar uzanan bu zengin yelpazede öncelikle bakacağınız nokta fiyat olmasın kesinlikle. Özellikle çocuk odasına duvar kağıdı seçerken, öncelikle kağıdın anti alerjik olup olmadığına bakın. Üreticisi kim, nerede üretilmiş, üretici sertifikası var mı, üretim ve kalite standartları neler??? 

çocuk odası duvar kağıdı

Çocuk odası için duvar kağıtları her ne kadar özel üretiliyor diye tanıtılsa da bu soruların detaylıca sorulması ve emin olunması önemli. Özellikle vinil oranı yüksek kağıtlar hava almadığı için önerilmemektedir. Bunun yerine çocuk odalarında kağıt tabanlı duvar kağıdı kullanılması tavsiye edilmektedir. Üretilen kağıtların üretim esnasında mutlaka teste tabi tutulduğunu unutmayın. Yetkin firmaların ürünleri için yapılan bu test sonuçlarını satın aldığınız firmadan isteyebilirsiniz. 
duvar kağıdı

çocuk odası

duvar kağıdı

bebek odası

Sağlıklı yaşam alanlarında, sağlıklı ve mutlu çocuklar büyütebilmek dileğiyle...
   

2 yorum :

  1. Çok önemli bir konu...

    Duvar kağıdı duvarın hava almasını çok önemli ölçüde mi etkiler ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Naylon, yani vinil duvar kağıtları duvarın hava almasına izin vermiyor. Bu nedenle çok sağlıklı olduğunu düşünmüyorum , özellikle çocuk odalarında kesinlikle tercih edilmemeli.

      Sil

Bunlar da İlginizi Çekebilir