N4Y9Ss3KalZ4XFNRE5W9OaJLJCQ

Ocak 07, 2013

Tablo Gibi Duvar Kağıtları





Evimizin duvarlarını kağıt kaplamak, daha şık, farklı ve canlı bir ortam yaratmamızı sağlar, yaşam alanlarımıza renk katar. Yalnız bunu her Duvar Kağıdı için söylemek maalesef her zaman mümkün olmayabilir. Bazen yapılan yanlış seçimler, o çok özendiğimiz evimizin soğuk, karanlık ve ruhsuz görünmesine de sebep olabilir. 

Duvar Kağıtları da, mobilyalarımızı, koltuklarımızı, halılarımızı, perdelerimizi seçerken gösterdiğimiz özeni fazlasıyla hak ediyor. Zira o kadar çok alternatif var ki renk ve desen konusunda. Hangisi eşyalarınızla uyumlu olur, hangi renk daha iyi gider, bütün ev tek desen mi olmalı yoksa kombin mi yapmalıyım....? 

Hatırlarsanız size ilk paylaşımlarımdan birinde evde renk uyumlarından bahsetmiştim. Düzenli takipçilerim eminim hemen hatırlayacaklardır. Ev dekorasyonunda, 60-30-10 uyumuna dikkat edildiğinde çok iyi sonuçlar alınabileceğinin ipuçlarını paylaşmıştım. Tekrar hatırlamak isterseniz  Renk Uyumları başlıklı yazılarımı tekrar gözden geçirebilirsiniz. 

Bir erkeğin kıyafetlerini ele aldığınızda ( örnek olarak Bayan vermiyorum çünkü bizim kıyafetlerde sınır yok malum J) %60 lık proporsiyon takım elbisedir. Duvarlarımız ve yer döşemelerimiz de işte evimiz için bu %60 lık kısmı ifade eder. Bu nedenle duvar kağıdımızı seçerken dikkat edeceğimiz en önemli hususlar: eşyalarımızla ne kadar uyum içinde olacaktır, rengi ve dokusu nasıl olmalıdır sorularıdır. 
BN Wallcovering
Duvar Kağıdı konusunda elimizde yüzlerce seçenek var. Yerli ve İthal Duvar Kağıdı fiyatları her bütçeye hitap ediyor. Değişik doku ve renklerde rulosu 10 TL'den 170-200 TL'ye kadar Duvar Kağıdı bulmak mümkün. Önemli olan diğer bir konu ise seçtiğiniz Duvar Kağıdının iyi bir işçilikle duvarınıza uygulanması. Duvarlarınızdaki pürüzler, tablolarınızı takarken açtığınız delikler iyi bir el işçiliği ile kapatılmadan Duvar Kağıdı uygulaması yapılmaması gerekir. 
BN Wallcovering
Ben baharda duvarlarım çiçek açsın diyorum ve duvar kağıdımı şimdiden seçtim. Bütün araştırmalarımızdan sonra BN Wallcovering'da karar kıldık.

Bu seçimimizde bize destek olan, firmanın Türkiye yetkili bayilerinden Kizze Design 'a ve özellikle firma sahibi Şule Hanım'a çok  teşekkür ediyorum. Profesyonel ve samimi tavsiyeleri seçim yapmamızı oldukça kolaylaştırdı. Geçen sene bir arkadaşım evinin dekorasyonunu ve duvar kağıtlarını Kizze Design'a yaptırmıştı. Uygulama işçiliği konusunda gerekeni fazlasıyla yapıyorlar, evimizi güvenle teslim edebiliriz.  

Salonun duvarlarında aynı dokulu fakat farklı renklerde duvar kağıdı kullanmaya karar verdik. Seçtiğimiz desenlerin profesyonel çekimleri olmadığından şu an sizinle paylaşamıyorum ama evimiz çiçek açtığında resimleri sizinle paylaşacağım. 




Geometrik desenler, seramik karo etkisi veren tasarımları modern eşyalarınızla oldukça uyumlu olacaktır. 


Kombin yapmak istediğinizde aynı dokulu çiçekli ve düz desenleri tercih edebilirsiniz. Yoğun olan deseni daha az kullanmanızı tavsiye ederim. Aksi halde evinizde yorucu bir yoğunluğa sebep olabilir.

Farklı tasarımlar seviyorsanız sizi yansıtan bir desen bulmanız oldukça kolay.
BN Wallcovering


Vintage etkisi her alanda olduğu gibi duvar kağıtlarında da kendini gösteriyor. 


Klasik seviyorsanız Ottoman desenleri de alternatif olarak değerlendirebilirsiniz.




Duvarlarımız renklensin, evlerimiz çiçek açsın... 
Sevgilerimle...

Resimler : BN Wallcovering

2 yorum :

  1. Yatak odamda başucumda ve salonda tek bir duvarda duvar kağıdı isterim yıllardır. Biz biraz şehir dışında yaşadığımızdan uygulayacak usta konusunda sıkıntımız var ama eşim yapacakmış (!)
    Haydi bana sabırlar eşime de kolaylıklar :)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. işte tahmin ettiğim gibi zevklerimiz hemen hemen aynı :) biraz önce diğer yorumunuzda salonda öneri olarak vermiştim duvar kağıdını ama zaten siz düşünmüşsünüz :))
      duvar kağıdı uygulamak çok zor değil bence eşiniz de yapabilir. gerçi ben kendi evimde çok güvenemedim ama doktor eli daha beceriklidir eminim :)

      Sil

Bunlar da İlginizi Çekebilir