N4Y9Ss3KalZ4XFNRE5W9OaJLJCQ

Ocak 13, 2013

Küçük Evler İçin Yaratıcı Çözümler

Hepimiz çok büyük evlerde yaşamıyoruz. Oturduğumuz apartman dairelerinde veya müstakil evlerde, zevkimize ve yaşantımıza uygun bir yaşam alanı yaratmak hepimizin amacı olsa gerek. Ne de olsa burası bizim evimiz ve hayatımızın en önemli alanı. 

Küçük bir evde oturuyor da olsak, akıllı çözümlerle, evin her santimetre karesinden faydalanıp kendimize kocaman bir alan yaratmak mümkün. Bakın küçük evleri olduğundan daha büyük nasıl gösterebilir ve maksimum düzeyde nasıl kullanabiliriz, bir göz atalım.


Yer ve duvar döşemelerinde açık pastel tonları kullanıldığında ev olduğundan daha büyük görünür. Eşyalarda basit hatları olan, açık renk minimal seçimler de evin olduğundan daha geniş görünmesine yardımcı olacaktır. 
Fonksiyonel eşyalar edinmeye veya evinizin ölçüsüne göre yaptırmaya çalışmanız çok akıllıca olacaktır. Mesela oturma odası için alacağınız koltukların yatak olma özelliğinin olması misafirlerinizi ağırlarken size kolaylık sağlar. 
Futon-Ikea


Küçük mutfaklar için masa ve bankın en iyi çözüm olduğunu düşünüyorum. Yemek haricinde masayı duvara yaslayıp mutfakta daha fazla alan yaratabilirsiniz. Ayrıca bankların altına mutfak eşyalarınızı da kolayca yerleştirebilirsiniz. 
BHG.COM
Nelere sahip olduğumuzu iyice düşünelim ve onları hangi sıklıkta, nerede kullandığımıza karar verelim. Mesela tüm mutfak eşyalarının raflara dizilmesine gerek olmayabilir. Çok sık kullanmadığımız eşyaları plastik şeffaf kutulara koyup evin herhangi bir yerinde depolamak mümkün. Kutular şeffaf olacağı için ihtiyacınız olduğunda hangi kutuda olduklarını kolayca görebilirsiniz. Ya da kutu üzerine şık etiketler de hazırlayabilirsiniz. 

Simplified Bee

Küçük evler için duvarlar en değerli alanlardan. Mutfakta, banyoda, oturma odası, yatak odası kısacası evin her bölümünde duvarlara istediğiniz kadar raf veya dolap yerleştirebilir, eşyalarınızı kolay bir şekilde depolayabilir veya sergileyebilirsiniz. 

                                       
BHG.COM

                           
                                                 
Yatak odası en önemli mekanlardan biri. Hazır alınan dolapları sığdırmak her zaman mümkün olmayabilir. Tam olarak yerleştirsek de kenarlarda atıl alanlar kalması muhtemel. Küçük yatak odaları için en mantıklı çözüm, ihtiyaçlarınıza ve oda ölçülerine göre yapılan bir dolap kullanılmasıdır. Kapakları sürgülü olduğunda açma kapama esnasında yer sıkışıklığı problemi de ortadan kalkmış olur. 
Fresh Home
Fresh Home

Fresh Home                         

Küçük evlerde büyük perdeler kullanmak yerine açık renk storlar kullanmak daha uygun olacaktır. Böylece odanın yeterince ışık alması sağlanmış olur. Aynı zamanda karşılıklı  ya da camın tam karşı duvarına konulacak bir ayna, ortamın olduğundan daha geniş görünmesine katkı sağlayacaktır. 
  
                                   

BHG.COM
                            
Tuvalet çok küçükse onu çok şık bir şekilde renklendirip keyifli bir hale getirebilirsiniz.
BHG.COM
  Yaşam alanlarımız küçük olsa da yüreğimiz hep kocaman olsun. Sevgiyle... 

9 yorum :

  1. Cok guzel ozellikle wc ye bayildim :-)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim ziyaretiniz ve beğeniniz için...

      Sil
  2. köşe mutfak süper ama Türkiye'de ben henüz böyle mimari yapılar yok.

    YanıtlaSil
  3. Hollandadaki tuvaletler her zaman cok kucuktur fakat cok guzel dekore edildigi icin cok hos gozukurler. aile fotograflari, yada acik renkte boyanmis resimler , hatta vazo icerisinde cicek dahi kullanirlar ve cok hos gozukur. Son fotograf Hollandadaki tuvaletlere cok benziyor :)
    PAylasimlariniz cok begeniyorum. Emeginize saglik
    Sevgilerimle

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim beğenileriniz için çok mutlu oldum.
      Mekan neresi olursa olsun orayı güzel yapmak elimizde değil mi zaten :)) Tekrar gidersem bu konuya mutlaka dikkat edeceğim :))
      Sevgilerimle..

      Sil
  4. çok güzeller.harika toplanır bu şekilde evler :)

    YanıtlaSil
  5. Ne kadar güzel şeyler var..

    YanıtlaSil
  6. İyi günler, benım sorunum kazakların ve t-shirtlerin dolabın içinde sürekli dağılıp birbirine girmesi. Alttan bir kazak çektikleri zaman hepsi birbirine giriyor. Ne önerirsiniz. Tşkler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba inanın sadece sizin sorununuz değil hepimiz aynı dertten muzdaribiz :)) Gardrop düzeni ile ilgili yazdığım yazıya bir göz atın lütfen. Eminim işinize yarayacak bir şeyler çıkacaktır. Sevgiler..

      Sil

Bunlar da İlginizi Çekebilir