N4Y9Ss3KalZ4XFNRE5W9OaJLJCQ

Ocak 16, 2013

Aşk'ın Rengi

Kalp atışlarını ve kan basıncını hızlandırır, heyecan ve enerji verir, canlandırır. Aşk'ın, ihtirasın ve dinamizmin, sevgiliye verilen güllerin rengidir. Renklerin dünyasında en sıcak renk olarak betimlenir. Kişinin içindeki enerjiyi açığa çıkarmakta oldukça etkilidir. Hangi renk mi? Elbette Kırmızı...  



Birçok psikologa göre Kırmızı, bilinçaltında kanı simgelediği için kişi üzerinde stres, asabiyet gibi olumsuz etkilere yol açabilirmiş. Diğer taraftan, renk paletindeki en sıcak renk olduğunu düşündüğümüzde, içimizdeki enerjinin açığa çıkmasını ve böylelikle daha aktif olmamızı sağladığı için olumlu taraflarını da iyi kullanmak gerekir diye düşünüyorum. 
IKEA 
Çok hareketli ve çarpıcı bir dekorasyon istenildiğinde; kırmızı, siyah, gri, lacivert, beyaz renkleriyle bir arada kullanılması şık bir görüntü oluşturuyor. Kırmızı, doğru kombin yapıldığında, turuncu, yeşil, sarı ve mavi ile de gayet uyumlu olabilir. Burada, kullanılacak renklerin miktarlarının doğru ayarlanması iyi sonuç verecektir. 

Kişisel olarak Kırmızı rengi çok beğeniyor ve severek kullanıyorum. Dolaplarda ve duvarlarda Kırmızı bana biraz fazla ağır geliyor. Bu nedenle sadece belirli eşyalarda veya dekoratif objelerde kullanarak ortamı Kırmızı ile hareketlendirmeyi tercih ediyorum. 







Kırmızının çok farklı tonları var. Kiremit kırmızısı, domates kırmızısı, nar çiçeği kırmızısı ve daha bir çoğu. Krem ve bejler, toprak tonları ile kombin yapıldığında çok yumuşak ve dingin bir ortam oluşturduğunu düşünüyorum. 


Mitademo.com 
Peki sizin renginiz hangisi? Aşk dolu bir Kırmızı mı, huzur dolu bir Mavi mi, yoksa güven duyabileceğiniz Yeşil mi? Aşk'ınız ve Sevgi'leriniz hep dopdolu ve her daim olsun.  

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Bunlar da İlginizi Çekebilir