N4Y9Ss3KalZ4XFNRE5W9OaJLJCQ

Aralık 20, 2012

Yılın İlk Karı ve Şömine Keyfi

İstanbul'da yılın ilk karı bugün erken saatlerde başladı. Burada yaşayanlar çok iyi bilir, biz bir damla yağmurla bile felç olan trafiğe alışkınızdır. Beklenen oldu ve kısacık bir mesafeye gitmiş olsam da evime dönmem çook uzun bir süre aldı.
Yoğun bir trafiğe rağmen eve ulaştıktan sonra, dışarıda lapa lapa yağan karı seyrederek yapılacak en keyifli şeyin şömine karşısında mis gibi kokan bir kahveyi yudumlamak olduğunu düşündüm.
Şömine keyfi muhteşem bir şey benim için. Bütün yorgunluğumu, stresimi, üzerimdeki negatif enerjiyi o çıtır çıtır yanan odunların sesini dinleyerek atabilirim.

Yalnız bu keyfi yaşamak her zaman kolay olmuyor. Özel bir baca sistemi olması gerektiğinden ve kurulumu, kullanımı zahmetli olduğundan maalesef bir çok ev şömineden mahrum. Olanlarda da o temizliğini yapmak bazen başlı başına bir sorun olabiliyor. Ama teknoloji son hız ilerlerken bazı modeller için artık baca ve temizliğe  ihtiyaç kalmadı. Daha önce elektrikli şömineler vardı, şimdi doğa dostu, yenilenebilir enerji tüketen BioEtanol şömineler var.

Bacasız şömineler estetik olarak oldukça şık ve evinizin dekorunu tamamlayıcı nitelikte.Ekran şeklinde olanlar duvara monte edilebilir, ayaklı olanlar evinizde istediğiniz köşeye ve hatta mobilyalarınızın üzerine yerleştirilebilir. Çelik, Cam, Inox, Ahşap bir çok malzemeden üretilmiş modeller mevcut.
Kullanılan yakıtın özelliği olarak klasik şöminelerdeki dezavantajların (koku, duman, is, kül vb) hiçbiri yok.
Bioethanol son yıllarda bir çok alanda kullanılmaya başlanan tamamiyle biyolojik ürünlerden ihtiva bir yakıt türü. Ülkenin tarım kaynaklarına bağlı olmak üzere, mısır, şeker kamışı, pirinç, buğday, üzüm, muz gibi ürünlerden elde ediliyor.
Görüntüsü, yakıt özelliği, temizliği düşünüldüğünde oldukça kullanışlı ve estetik.
Ama peki odun çıtırtısı...  

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Bunlar da İlginizi Çekebilir