N4Y9Ss3KalZ4XFNRE5W9OaJLJCQ

Aralık 25, 2012

Banyonuzda SPA Keyfi

'Çok yoğun bir hafta oldu, hafta sonu güzel bir SPA'ya gidelim yorgunluk atalım. Uzak doğu masajları, sıcak su havuzları, duş yağmurları... bedenimizi ve ruhumuzu dinlendirelim' 

dediğimiz zamanlar vardır mutlaka. Hatta bununla ilgili olarak 4-5 yıldızlı otellerde çok güzel deneyimlerde yaşamış olabiliriz. Yine de gerek yaşadığımız hayatın koşuşturmacası, gerekse bu güzelliklerin bütçemize getireceklerini düşününce bu keyfi her istediğimizde yapmamız pek kolay olmayabilir. 


Hani hep diyoruz ya, teknoloji artık yaşamın her yerinde, konforumuz için her gün bir yenilik giriyor hayatımıza. SPA keyfi yaşamak için artık çok fazla zaman ve bütçe ayırmaya gerek yok. Banyonuzda yapacağınız ufak değişiklikler ve akıllı yatırımlarla bu keyfi her sabah uyandığınızda güne zinde başlamak için, ya da yoğun bir günün ardından uykuya başlamadan önce vücudunuza ve ruhunuza yaşatabilirsiniz.

Duş Başlıkları
Birçok üreticinin değişik tasarımları mevcut. Birden fazla duş başlığı olanlar, duvara farklı aralıklarla monte edilebilen başlıklar, tavana monte edilenler ve yağmur suyu etkisi verenler; suyun vücudunuzun her yerine aynı anda ulaşmasını ve masaj etkisi hissetmenizi sağlıyor. 




Suyun akış hızını isteğinize göre şiddetli veya hafif olacak şekilde ayarlamanız mümkün. Bazı modellerde suyla birlikte hava tazyiki de mevcut ve vücudunuzun rahatlamasına katkı sağlıyor.  






SPA Duş Terapi 
Kromoterapi vücudunuzu rahatlatmak ve daha enerjik olmanızı sağlıyor. Fiber optik ve halojen ışıklandırma kombinasyonundan oluşan ışıklandırma sistemi sayesinde, suyun akışıyla birlikte renklerin o rahatlatıcı hissini vücudunuza yansıtabiliyorsunuz. 




Işıklandırma suyun hızına göre ayarlanabiliyor. Dahası, duş başlık kısmında kristallerin olduğu modellerde mevcut.  







Buhar Banyosu
Banyonuza bir buhar fıskiyesi yerleştirmek, özellikle tıkanmış gözeneklerin açılması ve nazal bölgenizin rahatlatılması açısından faydalı olabilir. 

Banyo Tuzları ve Köpükler 
Su dolarken küvetimize atacağımız bir avuç banyo tuzu, içindeki minerallerin etkisiyle vücudumuzu rahatlatır ve daha zinde hissetmemizi sağlar. Yine sevdiğimiz çiçeklerden dalları kesilmiş bir demet, hoş kokulu banyo köpükleri, sonrasında vücudumuza süreceğimiz rahatlatıcı yağlar da evimizde spa etkisi yaratacaktır. 


Eğer uzun bir keyif yapmak istiyorsanız öncelikli olarak mum ve sevdiğiniz kokularla banyonuzu güzelleştirmek de iyi fikir olabilir.  


1 yorum :

  1. Bursalı olduğum için belki de bayılırım banyo ve spa olayına. İzmir'de de malum kaynaklar zengin. Evde okadarı olmasa da o keyfi yaratacak olanaklar mümkün artık. Eline sağlık...

    YanıtlaSil

Bunlar da İlginizi Çekebilir